Kas tässä alkuun yksi tämän hetken lempparileivistä. Tämä on sekä suurta herkkua, että todella nopea valmistaa!

 

Tattari-manteli-näkkileipä

 

2013-09-22%2017.03.48-normal.jpg

 

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.

Sekoita kulhossa ensin kuiva-aineet, jonka jälkeen vesi ja öljy asteittain. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

n. 2 dl mantelijauhetta
n. 2 dl tattarijauhoa
2 tl leivinjauhetta
3 tl psylliumia
suolaa tai muita mausteita
n. 2 dl vettä

Taikinasta tulee psylliumin ansiosta liisterimäinen klöntti, joka asetellaan pellille nuolijan avulla ja taputellaan ohueksi levyksi käsin kylmää vettä apuna käyttäen. Paista uunin ala-keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

Leikkaa levy paloiksi heti uunista otettua näin; painele tavallisella ruokaveitsellä rajat ja taita kyseisestä kohdasta, taittuu tosi siististi.

 

Sitten vaan tekemään! Ja kyllä maistuu.