Kas tässä alkuun yksi tämän hetken lempparileivistä. Tämä on sekä suurta herkkua, että todella nopea valmistaa!
Tattari-manteli-näkkileipä
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Sekoita kulhossa ensin kuiva-aineet, jonka jälkeen vesi ja öljy asteittain. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
n. 2 dl mantelijauhetta
n. 2 dl tattarijauhoa
2 tl leivinjauhetta
3 tl psylliumia
suolaa tai muita mausteita
n. 2 dl vettä
Taikinasta tulee psylliumin ansiosta liisterimäinen klöntti, joka asetellaan pellille nuolijan avulla ja taputellaan ohueksi levyksi käsin kylmää vettä apuna käyttäen. Paista uunin ala-keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
Leikkaa levy paloiksi heti uunista otettua näin; painele tavallisella ruokaveitsellä rajat ja taita kyseisestä kohdasta, taittuu tosi siististi.
Sitten vaan tekemään! Ja kyllä maistuu.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.