Heips taas,

Ajattelin jakaa tässä vielä toisen superhelpon ja superhyvän makuisen setin, jota tein muutama päivä sitten ja söin juuri lautasellisen. Lisää ottaisin, ellen olisi niin täynnä!

Juurekset ovat ympäri vuoden melko edullisia, ja niistä saa valmistettua vaikka mitä; niin pääruokia kuin lisukkeitakin. Tällä kertaa käytin lanttua, palsternakkaa ja porkkanaa. Kävin tänään kaupasta hakemassa uuden satsin juureksia ja näiden edellämainittujen lisäksi myös punajuuria, sillä uunijuurekset ovat vastustamattoman hyviä!

Nämä juurekset tarjoillaan esimerkiksi paistetun maustamattoman broilerin kanssa. Mausteista erityisesti valkosipuli on oiva kaveri uunijuureksille. Saatanpa seuraavaan juuressatsiin laittaa kokonaisia kynsiäkin joukkoon.

 

Uunijuurekset broilerin kera

 

2013-10-02%2016.15.54-normal.jpg

 

Pilkotaan lohkoiksi/ranskiksiksi haluttu määrä erilaisia juureksia. Pilkoin omani melko pieniksi sen takia, että ne kypsyisivät hieman nopeammin. Kaadoin raakojen juuresten päälle tavallista oliiviöljyä ja maustoin ainoastaan suolalla ja pippurilla, möyhin käsillä että kaikki pinnat saivat öljyä ja mausteita. Uunijuuresten maku itsessään on niin hyvä, etteivät ne mielestäni tarvitse päälleen sen kummempaa. Näitä voi maustaa lautasellaan sitten niin kuin haluaa.

Paistoin noin tunnin ajan uunin alatasolla noin 170 asteessa ja kääntelin muutaman kerran juureksia paiston aikana.

Paistetaan juuresten kaveriksi haluttu määrä broileria (fileetä tai suikaleita), joka maustetaan esimerkiksi valkosipulilla, sipulilla ja millä nyt ikinä haluaa. Nautitaan extra neitsyt oliiviöljyn ja suolan & pippurin ym. mausteiden säestyksellä.

Tämän aterian jälkeen tekee mieli saada iso kuppia mustaa kahvia! Mistähän muuten johtuu, että nykyisin rusinat ovat aivan ehdoton "kahvileipä" meikäläisen kahvihetkiin?! Harmi, että niissä on niin älyttömästi sokeria..